Gå til indholdet

Idéer til soveværelset

Planlæg og visualiser dine soveværelsesidéer online. Lav din plantegning, tilføj møbler, mal væggene og meget mere. Få derefter en visualisering i 2D og imponerende 3D. Tjek disse yndlingsidéer til soveværelset ud – de er alle lavet i RoomSketchers App.

soveværelse idé grønt tapet

Tilføj tapet

Sæt tapet op for at skabe en anderledes kontrastvæg, som let opdaterer dit soveværelse. Vælg, hvilken væg, der skal være i fokus i rummet, og tilføj det tapet, du synes. Til dette soveværelse har vi valgt et smukt, blomstret tapet i en grøn nuance. Det fremhæver sengen og giver den et mere majestætisk udtryk. Tilføj fint tilbehør i samme farve som væggen for at binde designet sammen.

store primære soveværelse designideer neutrale blå nuancer

Udskift sengebordene

Indram din seng med et par skulpturelle sideborde i stedet for klassiske sengeborde. Det er en nem måde at give dit soveværelse et nyt udtryk på. Når du vælger sideborde, skal du se efter nogen med samme højde som dine madrasser, da de ellers kommer til at se for små ud. Tilføj derefter et par høje, dekorative lamper.

primær soveværelse blå træ hovedgærde

Lav dit eget hovedgærde

Hvis du har en sengeramme, kan du lave dit eget hovedgærde ved ganske enkelt at sætte et materiale op på væggen bagved sengen. I dette soveværelse har vi sat træpaneler op bagved sengen for at skabe et unikt sengegærde. Det mørke bejdsede træ passer til sengerammens farve og binder soveværelset og sengebordene sammen. Du kan lave dit hovedgærde i væggens fulde højde eller stoppe halvvejs oppe. For at fastslå minimumshøjden på hovedgærdet skal du stille dine puder op og måle 15-20 cm over dem.

blå soveværelse ideer layout hjørne polstret loungestol

Lav et hyggehjørne

Senge kan få et soveværelse til at virke meget firkantet og lineært. Det kan du undgå ved at stille en behagelig, blød lænestol i et af hjørnerne. Det bløder hjørnet op og gør rummet mindre kantet. Hvis der er plads, kan du tilføje et sidebord, noget kunst og en fodskammel for at gøre hjørnet både hyggeligt og afslappende.

lejlighed 3d foto soveværelse blå vægge

Prøv en mørk vægfarve

Prøv en mørk vægfarve for en markant ændring i soveværelset. Mørke vægge skaber en intim og hyggelig følelse i rummet. Det passer perfekt til stuer, biblioteker, spisestuer og soveværelser. Når du vælger en mørk farve på væggene, skal du holde lofter og gulve lysere. Den blå vægfarve i dette soveværelse fremhæver sengen og gør det til centrum i rummet. Tilføj nogle puder i samme farve for at fuldende stilen.

soveværelse indretning ideer seng par polstrede lounge stole

Tilføj hoteldetaljer

Du kan få en masse gode tips til indretning fra hotelværelser. Indretningsdesignerne på hoteller er mestre i at skabe behagelige soveværelser til både søvn og afslapning. Her er en fantastisk detalje fra hotellets verden, som vil give dit soveværelse en luksuriøs følelse. Tilføj et par polstrede stole for enden af sengen for at lave et sted til afslapning og læsning.

soveværelse ideer tropisk design palmebladtapet

Lav et tema

Er der et tapet eller et kunstværk, som du holder særligt meget af? Brug det til at lave et tema for dit soveværelsesdesign. Vi har taget dette meget standard soveværelse og omdannet det til en oase ved hjælp af tapet. Du kan bruge tapet til at lave et urbant tema, havetema, skovtema og meget mere. I dette soveværelse er tapetet med palmerne og fotografiet over sengen med til at skabe en stemning, der tager dig direkte til troperne. 

Føler du dig inspireret? 

Find flere forslag og indretningsdesignidéer til soveværelset herunder.

Klar til at prøve RoomSketcher?