Gå til indholdet

Indretningsidéer til stuen

Med RoomSketcher er det nemt at planlægge og visualisere dine idéer til stuen. Opret din plantegning, møbler og dekorer, og visualiser derefter i 3D. Tag et kig på nogle af vores foretrukne indretningsidéer til stuen - alle skabt i appen!

blå accentvæg stue

Tilføj en accentvæg

En accentvæg er en fantastisk og nem opdatering, som du selv kan lave. Du skal dog være forsigtig med, hvordan du gør det - for meget mønster eller farve kan være distraherende. Vælg en væg, der skal være omdrejningspunktet for dit værelse. Tilføj en farve eller tapet for at fremhæve væggen. I denne stue malede vi kaminfremspringet i blåt for at matche det tapet, der var rundt om.

stue ideer pejs indbygget bogreol

Ram pejsen ind

Ram din pejs ind af indbyggede hylder. Dette er en fantastisk måde at oprette en funktionsvæg i en stue på. Funktionsvægge ser bedst ud, når de er symmetriske, så lav dine reoler lige store. I dette stuedesign brugte vi åbne hylder. Du kan også tilføje døre for at dække den nederste del og lave lukket opbevaring. Tilføj et par lysholdere og et spejl eller et maleri over pejsen for at fuldende looket.

hyggelig stue klynge sofaborde eksempel

Sofaborde i klynger

Hvis du finder dig selv med for mange små borde, men har brug for et sofabord, kan du prøve at sætte dine små borde sammen i en klynge. Du kan bruge et par matchende borde eller gruppere sofaborde i forskellige højder for at få et sofabord i flere højder. Prøv at blande og matche stilarter, finish og former for at skabe en hyggelig stemning i stuen.

stue hjemmekontor i stuen

Få det bedste ud af overskydende plads

Har din stue et underligt indhak eller et finurligt hjørne, der er svært at indrette? Gør det til et aktiv ved at tilføje et indbygget skrivebord for at skabe et funktionelt og attraktivt hjemmekontor. Et indbygget skrivebord behøver ikke at være kompliceret, dyrt eller endda kræve, at en håndværker bygger det. Du kan selv lave et skrivebord som dette med et par grundlæggende elementer og en bordplade.

stue ide blå accentvæg

Prøv en mørk vægfarve

Prøv en mørk vægfarve for en modig opdatering af stuen. Mørke vægge skaber en intim og indbydende følelse i et rum. De er gode til stuer, biblioteker, spisestuer og soveværelser. Når du bruger en mørk farve på væggene, skal du holde gulv- og loftoverfladerne lysere. Den dybblå vægfarve i denne stue fremhæver sofabordet og sætter det i centrum. Brug denne teknik til at fremhæve et specielt bord eller en andre smukke objekter.

stue ideer kunstvæg blå sofa

Sæt en kunstvæg sammen

At finde kunstværker, der er store nok til at fungere over en sofa, kan være en udfordring. Hvis dit kunstværk er for lille, eller det ser fortabt ud på en stor væg, kan du oprette en kunstvæg i stedet. Gruppér mindre illustrationer og fotos sammen for at oprette en collage i galleristil. Arranger dem først på gulvet for at bestemme dit layout, før du begynder at hænge dem op. En god tommelfingerregel er at holde den samme mængde plads mellem hvert billede.

lille stue ideer møbellayout dekorative væghylder

Tænk vertikalt

Når vi tænker på brugbart rum, har vi en tendens til at fokusere på gulvpladsen. Men hvis der er højt til loftet - så tænk lodret og udnyt den tilgængelige vægplads til opbevaring. Prøv med en velplaceret bogreol eller en gruppe forskudte, åbne hylder på væggen. Bland et par dekorative genstande ind for at gøre det til en interessant såvel som nyttig del af din stue.

Føler du dig inspireret?

Tjek flere ideer til boligdesign nedenfor.

Klar til at prøve RoomSketcher