Gå til indholdet

Ideer til kontoret

Leder du efter kontorideer, der kan inspirere dit kontordesign? Nedenfor finder du nogle af vores foretrukne ideer til kontordesign, der er oprettet med RoomSketcher App.

roomsketcher erhvervslokaler coworking kontor idé
kontorplanlægger farverigt 3d-foto

Brug farve til at forstærke din branding

Farve er en fantastisk måde at give energi til dit kontordesign, men du skal være forsigtig med, hvordan du bruger farverne. For mange farver kan være distraherende. Vores yndlingsidé er at vælge en hovedfarve og bruge den til at skabe et fokuspunkt. For eksempel hvis dit logo har en farve, skal du bruge det i dit kontordesign til at styrke dit brand. Du kan også bruge maling eller tapet til at oprette en accentvæg. Tilføj iøjnefaldende møbler eller belysning i en sjov farve. Leg med gulv- og tæppefarver for at skabe mønstre, kanter eller stier og for at gøre konferencelokaler, mødelokaler og gange mere interessante.

kontor design trend åben arbejdsplads planter indendørslandskab

Gør dit kontor grønt

En af vores foretrukne kontorideer er at få dit kontor til at "blive grønt" ved at bringe naturen ind på din arbejdsplads. Med kontorbygninger og tårne, der er omgivet af endnu flere bygninger og tårne, er det blevet sværere for medarbejderne at få et glimt af grønt i løbet af deres arbejdsdag. Faktisk har det vist sig, at det at se grønt, som træer og planter beroliger sindet og giver en følelse af velvære.

Oprettelse af et "indendørs landskab" giver også yderligere lydabsorption, og det bidrager til bedre luftkvalitet. Bladgrønne planter, grønne vægge og store, grønne træer er alle gode muligheder for lydabsorption. For at finde de rigtige planter til forholdene i dit arbejdsområde skal du spørge en professionel, der specialiserer sig i indvendig landskabspleje. De vil hjælpe dig med at træffe de rigtige valg og komme med en plan for pleje og vedligeholdelse af dine planter.

kontorplantegninger partnerkontor 3d mørke farver

Det traditionelle kontorlayout vender tilbage

Der er mange kontorideer derude, men hvordan ved du, hvilke der passer til dit kontor? For eksempel taler mange virksomheder om fordele og ulemper ved åbne kontorlandskaber. Mange siger, at de er støjende, svære at fokusere i, og mindsker produktiviteten. Andre siger, at en åben plan giver energi til arbejdspladsen og øger samarbejdet. Følg ikke bare, hvad der trender, men overvej din virksomheds arbejdsstil. Hvis ro og fokus er vigtig, skal du ikke være bange for at vende tilbage til et mere traditionelt, lukket kontorlayout. Et lukket kontor med et par komfortable lænestole og bogreoler kan skabe et behageligt arbejdsområde, der også føles hjemligt. Denne type kontor kan være at foretrække for fagfolk, der arbejder med kunder hver dag og kræver privatlivets fred. Få mere at vide om forskellige typer kontorlayouts.

top 7 kontordesign trends værd at prøve

Gentænk arbejdsområdet

Vores idéer om arbejdspladsen og kontoret har ændret sig meget. Arbejdet kan foregå mange forskellige steder i dag – ved et skrivebord, et behageligt sted i en lounge, på en café eller endda hjemmefra. Internetteknologi og WiFi har skabt en række forskellige måder for os at arbejde på. Hvis du vil finde ud af, hvilke typer arbejdsrum der er bedst egnet til din virksomhed, skal du starte med at få en opgørelse over antallet af medarbejdere. Sørg for at inkludere forventet vækst, især hvis din virksomhed vokser hurtigt. Når du har dit antal medarbejdere, skal du opdele det efter afdeling og team. Arbejdsbehovene i dine teams og afdelinger kan være meget forskellige fra hinanden. Sæt dig ned med dine ledere, teamledere og medarbejdere for at få en bedre forståelse af, hvad deres behov er, og skab et rum, der er skræddersyet til dem. Vær ikke bange for at blande og matche forskellige arbejdsområdetyper for at skabe et hybridt kontorlayout, der passer præcis til din virksomhed.

kontor 3d-plantegning layout

Inkluder muligheder for at mødes

Der er sket en stor udvikling i mødetyperne, men det funktionelle behov for at mødes, samarbejde og udveksle idéer er stadig en stor del af det moderne kontorlokale. Når du planlægger din kontorindretning, er det vigtigt at vide, hvilke typer møder der finder sted. Først skal du overveje dine mødebehov på en overordnet måde. Har du f.eks. regelmæssige møder på hele kontoret? Tænk derefter på afdelingens, teamets og den enkeltes behov for møder. Dine mødebehov kan være ret ligetil, eller du kan opdage, at der er en række forskellige mødestile, som kræver forskellige typer mødelokaler. Ud over mødelokaler med lukkede døre kan du tilføje siddepladser til uformelle møder eller borde i barhøjde til hurtige og spontane møder med hinanden. Ved at tilbyde en række forskellige mødelokaler mindskes behovet for at booke et mødelokale, og det tilskynder til mere interaktion og samarbejde.

kontor opbevaring ideer garderobe

Forny dine supportrum

Supportområder kan være alt fra receptions- og venteområder til kopi- og lagerområder, til tekøkkener og kantiner. Kontorets støttefunktioner spiller en afgørende rolle for effektiviteten af vores arbejdsdage. Alligevel bliver de ofte overset, når kontorindretningen skal gennemføres. Undgå denne almindelige fejl ved at få hjælp fra dit kontorpersonale til at udarbejde en omfattende liste over dine behov for kontorunderstøttelse. Hold derefter en brainstorm-session for at finde på kreative kontoridéer til at løse dem. Er der f.eks. frakker og tasker, der roder rundt på din arbejdsplads? Skab et indbydende garderobeskab med skabe og et sted at skifte sko.

kontordesign trend arbejdsplads cafe pauserum

Sørg for et sted at holde pause

At forbedre trivslen er en idé, der tager mange forskellige former på arbejdspladserne nu. Virksomhederne tilføjer loungeområder og opretter pauserum for at give medarbejderne et sted at holde en pause mellem opgaverne og i løbet af lange arbejdsdage. Med udgangspunkt i caféernes og kaffebarernes popularitet bliver kontorkantinerne mindre formelle og mere indbydende. Virksomhederne skaber også rekreative rum, hvor medarbejderne kan slappe af eller spille spil som billard, bordtennis eller skak. Undersøgelser har vist, at pauserum på kontorer er med til at reducere stress, bidrage til teambuilding, og at medarbejderne udvikler stærkere bånd.

Vil du have mere kontorinspiration?

Udforsk kontorplantegninger og designideer, fra rummelige erhvervskontorer til hyggelige hjemmekontorer.

Klar til at prøve RoomSketcher?