Gå til indholdet

Kontorlayouts

En godt kontorindretning er afgørende for at skabe et funktionelt arbejdsområde. Der er mange typer layouts at vælge imellem – find inspiration i eksemplerne, herunder.

RoomSketcher kontorplanlægningssoftware

Lav kontorindretning med en brugervenlig app

Indretningen af dit kontor er en vigtig faktor, der påvirker, hvordan dine medarbejdere vil udføre deres opgaver. Før du beslutter dig for dit kontorlayout, skal du sikre dig, at du har identificeret dine mål for din kontorindretning. Når disse er på plads, vil du tænke over de typer opgaver, som dine medarbejdere udfører, deres behov for interaktion med hinanden og kunderne samt tilgængeligheden af supportfunktioner. Med en app som RoomSketcher kan du nemt gennemgå alle disse trin for at skabe det kontor, du drømmer om.

Typer af kontorindretning

Det er slut med de dage, hvor der kun var aflukkede båse på arbejdspladserne. Nu findes der mange forskellige typer kontorindretninger til at understøtte forskellige arbejdsformer og virksomhedens behov. Se nogle eksempler nedenfor - alle skabt med RoomSketcher-appen.


bogstaver dekoration kontor 3d-foto

Traditionelt kontor

En traditionel kontorindretning består af individuelle kontorer, der er "indbyggede", hvilket betyder, at de er permanente eller semi-permanente. Denne kontorstil vil omfatte en kombination af lukkede kontorer og mødelokaler med et mere åbent receptionsområde til modtagelse af kunder.

cubicle grupperet kontor 3d-plantegning

Indretning af kontoret i båse

Et kontor med individuelle båse er en åben kontorform, hvor arbejdsområderne er skabt ved hjælp af skillevægge på tre sider for at danne en kasse eller en " bås ". Denne form for arbejdsplads er mere plads- og omkostningseffektiv i forhold til indbyggede kontorer. Den anvendes typisk i kombination med indbyggede mødelokaler og private kontorer til ledende medarbejdere.

kontorplanlægger 3d-foto arbejdsplads

Kontor med lave skillevægge

Et kontor med lave skillevægge er den mere moderne version af kontoret med aflukkede båse, hvor højden på skillevæggene omkring arbejdspladserne er lavere for at give mulighed for mere lys og interaktion mellem arbejderne. Ligesom et kontor med aflukkede båse kan det omfatte indbyggede mødelokaler og lukkede kontorer, hvis der kræves mere privatliv.

kontorplanlægger design eksempel blå toner

Teambaseret layout

Et teambaseret layout grupperer medarbejderne i teams. Størrelsen og pladsen, der er tildelt hvert team, varierer afhængigt af den type arbejde, der skal udføres. Et teamarbejdsområde vil ofte omfatte individuelle arbejdsstationer og et samarbejdsområde. Dette reducerer behovet for mødelokaler.

kontordesign trend arbejdsplads klare farver orange gul

Åbent kontorlandskab

Et åbent kontorlandskab fjerner helt skillevægge. I stedet oprettes og defineres arbejdsområder ved hjælp af møbler. Skriveborde kan være opstillet side om side for at skabe "rækker", eller de kan erstattes med arbejdsborde med flere personer, kaldet "bunker". Borde og lounge-siddepladser bruges til at skabe uformelle møde- og samarbejdsområder. Appellen ved denne type kontor er, at den er meget fleksibel og let, kan udvides, sammentrækkes og omkonfigureres.

kontorplantegning i 2d med etiketter

Hybrid kontordesign

Hybridkontoret er en af de nyeste kontortyper. Det kombinerer elementer fra alle ovenstående kontorstilarter, baseret på din virksomheds behov. Tænk på at lave din kontorplan, som om du havde en menu, hvorfra du kan tilvælge og fravælge forskellige "miljøer" baseret på din virksomheds behov. Innovative, nye kontorsystemer gør dette mere muligt og nemmere end nogensinde.

3d-plantegning coworking kontor layout

Layout af et co-working-kontor

Co-working-kontorer er en af de store innovationer på arbejdspladsen i dette århundrede. De giver dig adgang til alle aspekter af et moderne kontor, uden at du behøver at oprette det selv. I stedet betaler du et månedligt gebyr for at blive medlem. Bare tjek ind og find en arbejdsstation eller et sted i loungen. Ligesom et hybridkontor vil et co-working-kontor tilbyde en række arbejdsområder fra åbne loungeområder til private kontorer og mødelokaler.

hyggeligt hjemmekontor design

Hjemmekontor

Hjemmekontorer er mere populære end nogensinde, da flekstider og hjemmearbejdsprogrammer har gjort det muligt. Indretningen af dit hjemmekontor kræver også nøje overvejelse for at gøre det til et effektivt og produktivt sted for dig at få dit arbejde gjort.

Vil have mere kontorinspiration?

Udforsk kontorplantegninger og designideer, fra rummelige erhvervskontorer til hyggelige hjemmekontorer.

Klar til at prøve RoomSketcher?